CoronaNieuws

Versoepelingen voor veel ondernemers belangrijke stap in goede richting

Tijdens de persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen zijn vanavond belangrijke versoepelingen voor een grote groep ondernemers aangekondigd. Dit is het perspectief waar we op hoopten!

De afgelopen periode heeft het team van ONL intensief contact onderhouden met onder andere ondernemers in de evenementensector, bowlingondernemers, horecaondernemers en kermisexploitanten. Deze ondernemers hadden de afgelopen maanden te maken met onwerkbare en onhoudbare beperkingen op hun onderneming als gevolg van de coronamaatregelen. Velen vreesden voor het voortbestaan van hun bedrijf. Het team van ONL heeft zich ingezet voor hun belangen in politiek Den Haag.

Hans Biesheuvel van ONL: ‘Dit nieuwe perspectief is een belangrijke stap. Deze ondernemers kunnen eindelijk weer gaan ondernemen nu er vanaf 1 juli ruimere kaders zijn voor het aantal aanwezigen bij bijeenkomsten. In alle branches zijn duidelijke protocollen ontwikkeld om 1,5 meter afstand te houden en een gezondheidscheck uit te voeren. Dus de veiligheid is gewaarborgd. Wij zijn blij dat deze ondernemers niet tot 1 september hoeven te wachten maar nu weer aan de slag kunnen.’

ONL geeft het kabinet wel de kanttekening mee dat de 1,5-metereconomie voor veel ondernemers niet rendabel is. De beperkte winst die zij nu kunnen maken weegt vaak niet op tegen de vaste lasten. ONL vraagt het kabinet dan ook om de aangekondigde regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten die de vaste lasten tot een maximum van € 50.000 vergoedt, snel open te stellen voor ondernemers.