Nieuws

Vlog van Hans Biesheuvel

Vanaf nu kan je geregeld een vlog van Hans Biesheuvel tegemoet zien. We zullen ze in eerste instantie publiceren via Twitter, en vervolgens op deze pagina van de website.

Vlog van 14 april 2016:
In deze vlog blikt Hans terug op het ONL International Dinner en JongONL. Twee zeer succesvolle evenementen. Hans gaat ook in op het Oekraïne referendum: “Handel is de kurk waar de Nederlandse economie op drijft”. Verder heeft ONL deze week gesproken met de commissie van deskundigen die het herstelkader gaat opstellen voor ondernemers met rentederivaten. Verder zijn we druk bezig met de Schaduwbegroting voor 2017. Hans roept in deze vlog iedereen met constructieve ideeën op om zich te melden!

Vlog van 22 maart 2016:
Hans Biesheuvel vlogt vanaf het evenement Meedoen Geld(t) op de Haagse Hogeschool. ONL, DNOB en de Finance Corner zijn hier aanwezig om ondernemers bij te staan met raad en daad over het financieren van je bedrijfsplannen. Bij de Finance Corner was er weer een mooie groep ondernemers met goede plannen. Zij pitchen voor 6 financiers. Verder gaat Hans Biesheuvel in de vlog in op Payrolling en het debat over het Pensioen in Eigen Beheer voor DGA’s dat woensdag op de agenda staat in de Tweede Kamer. Deze week zullen we ook een poll houden over jouw mening als ondernemer over het associatieverdrag met Oekraïne. Volgende week vinden het Internationale Ondernemersdiner en de Startupdag van JongONL plaats. De voorbereidingen zijn in volle gang. De kaartverkoop gaat heel hard dus als je wilt komen moet je snel zijn.


Vlog van 11 maart 2016:
Op 29 maart 2016 organiseert ONL het Internationaal Ondernemersdiner. Hans legt in deze vlog uit waarom je er bij moet zijn! Kijk op www.dinner29march.nl. De dag erna organiseert JongONl de startup bijeenkomst met o.a. Jan-Kees de Jager van KPN en Eric Saris van Rabobank. Kijk hiervoor op www.jongonl30maart.nl.

Verder in deze vlog ook aandacht voor de Wet Werk en Zekerheid en de schade die is ontstaan door de verkoop van rentederivaten aan ondernemers.

Vlog 17 december 2015:
Dit is de zevende vlog van ONL. Hans blikt terug op 2015. We hebben een aantal mooie successen behaald. In het jaar 2016 gaan er nog veel meer volgen! Wij gaan knallen!

Vlog 8 december 2015: 
Dit is de zesde vlog van ONL. Hans gaat in op het akkoord dat vandaag is bereikt over de 5 miljard lastenverlichting. Dat is natuurlijk goed nieuws voor het MKB en een direct succes van de lobby van ONL. Hans roept de Eerste Kamer echter wel op om nog steeds zeer kritisch te kijken naar enkele voorstellen van het Kabinet in het Belastingplan 2016. De plannen voor de vermogensrendementsheffing en de WBSO moeten nog worden bijgesteld!

Vlog 30 november 2015:
Dit is de vijfde vlog van ONL. Deze keer over het arbeidsmarktbeleid van Minister Asscher en over Late Betalingen. In de Tweede Kamer wordt staat deze week de begroting van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid centraal. Helaas moeten we concluderen dat het beleid van Minister Asscher niet heeft geleid tot meer banen. De WWZ heeft het ontslagrecht nog vaster gemaakt dan het was, de flexwet werkt contraproductief, de banenplannen hebben geen effect maar kosten wel klauwen met geld.

In deel twee van de vlog herhaalt Hans zijn boodschap over late betalingen aan het MKB. Het is normaal om binnen 30 dagen je rekening te betalen, als het moet kan er tot 60 dagen worden afgeweken. Betalingstermijnen van langer dan 60 dagen zijn in de regel gebaseerd op het misbruiken van de onderhandelingspositie door de afnemer.

 

Vlog 20 november 2015:
Dit is de vierde vlog van ONL. Mirjam en Hans spraken deze week allebei bij de Global Entrepreneurship Week, het Belastingplan kreeg de steun van de Tweede Kamer maar dreigt alsnog te sneuvelen in de Senaat, de eerste vier multinationals zeggen toe hun leveranciers op tijd te gaan betalen en volgende week spreekt Hans bij de hoorzitting in de Tweede Kamer over problemen bij het MKB.

Vlog 13 november 2015:
Dit is de derde vlog van Hans Biesheuvel. De centrale onderwerpen zijn de perikelen rondom het lekken uit de ‘Commissie Stiekem’, het luiden van de noodklok over de EU door de Eurocommissaris Timmermans en de alsmaar voortdurende onderhandelingen over het Belastingplan.

Lees hier de volledige boodschap van Hans Biesheuvel:
Het is vrijdagochtend, de derde vlog van ONL. Ik sta hier voor Nieuwspoort. Vlak hierachter is de Trêveszaal, daar vergadert nu de Ministerraad. Ik denk dat het een heel bijzondere Ministerraad is na toch een week van veel bijzonderheden. Laten we er drie langslopen.

De eerste is: Wie is de Mol? Het grote verhaal hier op het Binnenhof vandaag. De kranten schrijven erover: “Het Binnenhof trilt op z’n voeten.” Dat is ook zo. Het vertrouwen in de politiek was al niet zo heel groot, dit geeft een enorme knauw. Ik denk dat dit een warning call is naar de politiek, het is tijd dat we gaan luisteren naar de burger. Luisteren naar bedrijven. Zorgen dat de politiek er is voor het land en niet andersom. Op deze manier gaat het niet goed in Nederland.

Dan het heel opmerkelijke bericht van Frans Timmermans. Dat heeft me heel erg bezig gehouden de afgelopen dagen. De vice-voorzitter van de Europese Commissie zegt dat er wel eens een einde zou kunnen komen aan Europa. Een zeer verontrustend bericht. Ook dat is denk ik een heel belangrijke warning call naar de politiek. Het is tijd voor verandering, tijd voor transparantie die voorop staat. Tijd voor luisteren naar de burgers en bedrijven want blijkbaar is de grens nu echt bereikt. En ik voel me ook heel erg aangesproken door de woorden van David Cameron die zegt: “Europa moet gaan over transparantie, over een gemeenschappelijke markt en over het versterken van het concurrentievermogen.” Laten we ons daar nou vol op richten. En ik denk dat heel veel ondernemers zich daardoor aangesproken voelen, dat geldt voor mijzelf ook.

En dan de soap rondom het Belastingplan. Dit is het derde week dat ik erover spreek en het gaat nog steeds verder. Aankomende dinsdag is het debat in de Tweede Kamer, dan moet er echt gestemd worden. Ja, wat is dat eigenlijk geworden, dat Belastingplan? Het is vooral een politieke show, van veel partijen die met fantastische plannen Staatssecretaris Wiebes van Financiën meer dan 30 uur achter de regeringstafel hebben gehouden. Maar helaas gaat dat debat niet over de veerkracht van Nederland, over hoe gaan we ons geld verdienen, over hoe gaan we zorgen dat werken en investeren loont. Het is eigenlijk een soort rituele dans geworden vooruitlopend op de volgende verkiezingen. Ik vind het een hele grote gemiste kans en helaas, het belastingstelsel wordt ook niet eenvoudiger en simpeler, iets dat heel belangrijk is voor de veerkracht van onze economie. Dat betekent dat wij als ondernemers onze invloed moeten laten doen gelden, onze stem nog harder moeten laten horen.

Wij zullen als ONL in ieder geval de komende dagen, de komende weken, volop blijven doorgaan. Tot de volgende keer!

Vlog 6 november 2015:
De tweede vlog van Hans Biesheuvel. Deze keer over de onderhandelingen rondom het Belastingplan 2016, over het pensioenstelsel, en over de planning van ONL voor volgend jaar:

Vlog 28 oktober 2015:
In deze vlog geeft Hans een eerste reactie op het ontslag van Staatssecretaris en gaat hij in op de onderhandelingen voor het Belastingplan 2016. Hans drukt de Tweede Kamer op het hart om de WBSO bereikbaar te houden voor ondernemers. De WBSO is de belangrijkste stimuleringsregeling voor innovatie door ondernemers: