AgendaBesloten bijeenkomsten

Vrijdag 14 november: Sectorale verkenning Hoger Economisch Onderwijs

Mirjam Bink is als lid van de commissie aanwezig bij de aanbieding van het rapport Verkenningscommissie Hoger Economisch Onderwijs door de voorzitter Esther- Mirjam Sent aan het bestuur van de Vereniging Hogescholen.

De sector HEO is met ruim 177.000 studenten (studiejaar 2013-2014) veruit de grootste sector binnen het hbo. De sector telt 50 verschillende zeer uiteenlopende bachelor-opleidingen, variërend van financiële opleidingen (accountancy, bedrijfseconomie) en commerciële opleidingen (commerciële economie, international business and languages) tot managementopleidingen (international business and management studies, human resourcemanagement), hospitality-opleidingen (hoger hotelonderwijs, facilitair management), communicatie-opleidingen (communicatie, journalistiek) en rechtenopleidingen ( hbo-recht, sociaal juridische dienstverlening).

De commissie die de sectorale verkenning uitvoert, bestaat uit deskundigen uit het veld van het hoger economisch onderwijs.
De commissie wordt geleid door Esther-Mirjam Sent, hoogleraar Economische Theorie en Economisch Beleid aan de Radboud Universiteit Nijmegen. De overige leden zijn:

  • Mike Ackermans, journalist;
  • Mirjam Bink, initiatiefnemer ONL voor Ondernemers en directeur/eigenaar I-recruiting;
  • Derk Blijleven, voorzitter sectoraal adviescollege heo en directeur Instituut Financieel Management Hogeschool van Arnhem en Nijmegen;
  • Rob van Otterlo, bijzonder hoogleraar Organisatie van de Juridische Dienstverlening aan de Universiteit van Amsterdam en lector Legal Management aan de Hogeschool van Amsterdam;
  • Rens van Tilburg senior onderzoeker bij Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen;
  • Jos Vranken, algemeen directeur NBTC Holland Marketing.

Bekijk meer informatie via de link van Vereniging Hogescholen.