Nieuws

Waar blijft die beloofde 10,5 miljoen voor de kermissen?

In Ondernemershuis Nederland overhandigden de heer Atze Lubach-Koers namens de Kermisbonden en Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland, in bijzijn van BNR Nieuwsradio, aan Tweede Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) een keiharde oproep om nu daadwerkelijk met de beloofde 10,5 miljoen over de brug te komen. Het heeft nu lang genoeg geduurd!

Staatssecretaris Mona Keijzer  heeft in augustus 10,5 miljoen euro toegezegd aan de zwaar getroffen kermisbranche. Tot op heden heeft deze branche nog geen euro ontvangen. ‘Dit duurt te lang, deze loze belofte is waardeloos en schept geen vertrouwen,’ zegt Atze Lubach-Koers (Voorzitter Bovak).

De kermisbranche wacht nu al 6 maanden op de beloofde 10,5 miljoen euro. Kermisexploitanten hebben al maanden geen werk en er is ook geen perspectief voor de komende maanden. ‘Misschien zitten ze straks wel 1,5 jaar zonder inkomsten en zonder toereikende steun. Dit kunnen zij niet langer meer volhouden, daarom eisen wij dat het Kabinet per direct over de brug komt met de beloofde 10,5 miljoen. Als Mona Keijzer dit vandaag niet gaat waarmaken zien wij dit als een gebroken belofte en dit schaadt het vertrouwen in het Kabinet heel erg’, aldus ONL-voorzitter Hans Biesheuvel.

Vele Kermisondernemers staan op de rand van de afgrond. Daarom hebben de twee kermisbonden samen met ONL vorige week de noodklok geluid bij het Kabinet via een noodkreet. Vandaag eisen wij dat staatssecretaris Mona Keijzer en het kabinet in het geplande debat over de steunmaatregelen, de toegezegde 10,5 miljoen gaat waarmaken. De kermisbranche snakt naar perspectief!