NieuwsOndernemerspanelPoll

Wat maakt Nederlandse ondernemers trots?

Nederland is volgens het World Economic Forum (WEF) de meest concurrerende economie van Europa. Een positief en prijzenswaardig resultaat. Het mkb is het fundament van de Nederlandse economie en belangrijk voor de economische groei. Natuurlijk kan er heel veel beter, maar waar zijn ondernemers trots op? Wij vroegen het aan het ONL Ondernemerspanel.

De Nederlandse economie bestaat voor 98.8% uit mkb-bedrijven, die goed zijn voor meer dan 70% van de werkgelegenheid binnen het bedrijfsleven. Hier zijn ondernemers trots op. Zo zegt 40% van het ONL Ondernemerspanel dat zij het meest trots zijn op het feit dat zij werk en banen creëren. Daarnaast geeft een groot percentage aan het meest trots te zijn op het feit dat zij iedere dag hun eigen doelen nastreven (32%).

Hoge WEF-rankingen

Opvallend is dat bijna een kwart van de ondernemers aangeeft niet trots te zijn op de hoge rankingen van Nederland op de WEF-lijsten. Het WEF gaf verschillende redenen voor de hoge score. De hoogopgeleide bevolking en het stabiele macro-economische beleid in Nederland zijn daarbij de redenen waar de meeste ondernemers trots op zijn.

Maar zijn ondernemers overtuigd dat BV Nederland deze goede uitslag vast kan houden? Niet echt. Iets minder dan de helft van het ONL Ondernemerspanel denkt dat de Nederland de komende jaren gaat dalen op de lijst.

Ben jij ondernemer en wil jij ook meedoen met het ONL Ondernemerspanel? Download gratis de app!