Nieuws

Webinar: Op de koffie bij ONL & Valegis

Vanochtend vond het webinar ‘Op de koffie bij ONL & Valegis’ plaats waarin ondernemers hun stem lieten horen: Hoe kijken ondernemers aan tegen de transitievergoeding? Welke politieke partij doet volgens hen het meeste voor ondernemers? Hoe zit het nu eigenlijk met de SBI-codes?

De stem van de ondernemer
Na een korte introductie van Carolien (Valegis Advocaten) en Hans Biesheuvel (ONL-voorzitter) waar aandacht werd besteed aan de missie en visie van ONL, werd al snel input gevraagd aan de deelnemers, want het webinar stond immers in het teken van hen: de stem van de ondernemer! Aan de hand van interactieve polls spraken we hierover met elkaar door. Zo bleek bijvoorbeeld dat het merendeel van de ondernemers (die deelnamen) de transitievergoeding als een rem ziet op reorganiseren.

Verkiezingen
Natuurlijk een belangrijk onderwerp binnen het webinar was de aanloop naar de verkiezingen. Wat gaat ONL doen en hoe kijken ondernemers aan tegen de grote verscheidenheid aan politieke partijen en wat voor beoordeling krijgt het kabinet? Tot slot werd ondernemers gevraagd om een advies te geven aan de politiek, zodat ONL deze in gesprekken met ambtenaren en bewindspersonen kan meenemen!