Besloten bijeenkomstenNieuwsPosition Papers

Dossier Ontslagrecht

Op dinsdag 10 juni is de Eerste Kamer akkoord gegaan met de Wet Werk en Zekerheid. Met deze wet zien ondernemers de ontslagkosten stijgen en de mogelijkheden om werknemers flexibel in te huren afnemen. Onze participanten hebben zich via een poll juist duidelijk uitgesproken voor een flexibelere arbeidsmarkt. Lees in ons position paper wat onze standpunten zijn en waarom we de wet niet effectief vinden.

Op aandringen van ONL voor Ondernemers is de ingang van de ketenbepaling – het beperken van opeenvolgende contracten tot maximaal 2 jaar – uitgesteld tot 1 januari 2015. Uit peilingen van ONL voor Ondernemers komt duidelijk naar voren dat het beperken van het gebruik van tijdelijke contracten banen gaat kosten in plaats van opleveren. Lees hier het volledige persbericht over deze wet.

Hieronder zie je de reacties van ondernemers op deze wet. Overigens kun je nog steeds aangeven wat je van deze wet vindt door hieronder een reactie achter te laten.

(Alleen je naam is zichtbaar op onze website, we tonen je e-mailadres niet. Het duurt even voordat je je reactie ziet op de website, deze laten we handmatig toe.