CoronaNieuws

Weinig omzet door de coronacrisis, wat nu? – Ondernemersvraag in De Telegraaf – Hans Biesheuvel geeft antwoord

Onze stomerij heeft veel restaurants als klant. Sinds vorige week hebben wij te weinig omzet om vijf medewerkers aan het werk te houden. Ik ben blij met de aangekondigde noodmaatregelen van het kabinet. Maar waar moet ik beginnen?

Kijk eerst goed naar het noodpakket van het kabinet. Deze maatregelen zijn er namelijk voor alle ondernemers. Iedere ondernemer mag uitstel van belasting aanvragen bij de Belastingdienst. Dit geldt voor de inkomsten-, loon-, vennootschaps- en omzetbelasting (btw). Heb je te weinig werk voor al je medewerkers? Dan kun je gebruik maken van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (voorheen: werktijdverkorting).

Maar bedenk wel: het noodpakket is in een zeer korte tijd geschreven. Geef de overheid de tijd om alles uit te werken. Daarna is het zaak om met z’n allen achter het beleid te gaan staan!

Ga vervolgens in gesprek met je zakenpartners om te kijken of ze kunnen helpen, zoals de verhuurder, financier, boekhouder of leverancier. Ondernemers moeten in deze moeilijke tijden ook voor elkaar klaarstaan. Het kabinet heeft vergaande maatregelen genomen, wij moeten dit voorbeeld volgen.

En ga daarna vooral door met ondernemen! Kijk of je op een creatieve manier aan nieuwe klanten kunt komen. Onderzoek nieuwe marketingmogelijkheden en samenwerkingen in de buurt. Samen komen we de crisis door!