Nieuws

Welke crowdfunder past bij mij ?

Welke Crowdfunder past bij mij ? 

Ik geef leiding aan een innovatieve tech start-up en we groeien ondanks corona razend snel. Om die snelle groei te financieren overweeg ik via crowdfunding geld op te halen. Is dit verstandig en hoe kies ik een goede crowdfunder?

Het zoeken naar een geschikte crowdfunder begint met een goed doortimmerd en realistisch bedrijfsplan. Laat dit plan ook eens door een extern financieel-adviseur toetsen en doorrekenen. Zo voorkom je dat je iets over het hoofd hebt gezien in je financiële plannen en kijkt een onafhankelijk persoon er ook met een scherpe blik naar.

Kies allereerst voor een kwalitatief goed crowdfundplatform, dat zich houdt aan de gedragscode en klachtenprocedure die via de Stichting MKB Financiering is opgesteld. Daarnaast verbetert de kans aanzienlijk als je kiest voor een platform dat is gespecialiseerd in jouw branche. Ook is het een voordeel als je een kwalitatief goed onderpand kan bieden, je betaalt dan immers minder rente en zo gaat de risico-inschatting omlaag.

Durf ook outside the box te denken: kan je de crowd meer bieden dan een mooie investeringskans? Bedenk een sterk en origineel verhaal dat past bij jouw product of dienst. Je maakt dan van de mensen die in jouw onderneming stappen ook ambassadeurs van jouw bedrijf! Dit kan veel voordelen hebben voor je marketing. Zo ken je vast het verhaal van de Vegatarische Slager wel. Een goed voorbeeld, met een ijzersterk verhaal. Vergeet tenslotte niet dat transparantie de sleutel tot vertrouwen is; durf ook het eerlijke verhaal aan je financiers te vertellen als het een keer tegen zit.