NieuwsPosition Papers

Werkkostenregeling: ONL voor Ondernemers voert overleg met Ministerie van Financiën

Nieuwsbericht ONL voor Ondernemers
Den Haag, 1 mei 2014

Werkkostenregeling: ONL voor Ondernemers voert overleg met Ministerie van Financiën

Op 24 april 2014 heeft ONL voor Ondernemers met het Ministerie van Financiën gesproken over de Werkkostenregeling (WKR). ONL voor Ondernemers heeft inzake dit dossier overleg gevoerd met de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB), die samen met SRA een position paper schreef over de onwerkbaarheid van de Werkkostenregeling voor MKB-ondernemers.

We hebben van veel ondernemers signalen ontvangen dat zij bang zijn dat de nieuwe regeling duurder uit gaat pakken dan het huidige systeem van vrije vergoedingen en verstrekkingen. Beide regelingen bepalen welke zaken je onbelast mag verstrekken aan je werknemers en voor welke zaken de fiscus een heffing oplegt. Het nieuwe systeem verandert de manier van berekenen van onkosten en vergoedingen. Het is dus van invloed op bijvoorbeeld de reiskostenvergoeding van werknemers, het verstrekken van kerstpakketten, het gebruik van tablets en mobiele telefoons etc.

De Werkkostenregeling is ingevoerd per 1 januari 2011, momenteel is er echter een overgangsregeling van kracht tot 31 december 2014. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de overgangsregeling voor de laatste maal met een jaar wordt verlengd tot 31 december 2015.

Op dinsdag 6 mei zullen we onder de bij ONL aangesloten ondernemers peilen welk soort veranderingen de WKR voor hen teweeg brengt en hoe zij hiermee omgaan. Wil je de overgangsregeling nog een jaar behouden? Wordt participant en doe mee met de poll en geef je mening!

Wordt nu participant via www.onl.nl/ikdoemee. Vanaf 79 euro kan je je aansluiten bij ONL voor Ondernemers.