Arbeidsmarkt kan niet zonder arbeidsmigranten

Derde editie ArbeidsmarktPoort druk bezocht

De derde editie van Arbeidsmarktpoort vond op dinsdag 17 april plaats in Nieuwspoort. Dit debat over de arbeidsmarkt vindt twee keer per jaar plaats en wordt georganiseerd door ONL, Bovib en VvDN. Het thema van deze editie was arbeidsmigratie.

Allereerst kreeg voormalig ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers het woord van oud-ONL-voorzitter Hans Biesheuvel, die de middag in goede banen leidde. Segers lichtte zijn eerder gepresenteerde ‘Deltaplan’ toe, met de toepasselijke naam: ‘Grip op Arbeidsmigratie’. In dit plan schetst de oud-politicus de problemen en mogelijke oplossingen voor het arbeidsmigratie-vraagstuk. De arbeidsmarkt kan namelijk niet functioneren zonder mensen van buiten Nederland, daarvoor hebben we té veel werk in Nederland, wees hij.

Na de uiteenzetting, waarbij er al een reeks interessante vragen door de aanwezigen werden gesteld, volgde er een paneldiscussie waarin Hans Biesheuvel het gesprek aan ging met Segers, ondernemer Titus Kramer en NSC-kamerlid Tjebbe van Oostenbruggen. Laatstgenoemde heeft als ondernemer en als oud-voorzitter van Bovib kennis van de problemen in de detacheer- en intermediarbranche, maar pleitte in het panel voor een strakke invoering van het wetsvoorstel Wet toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten (WTTA).

Het panel deelde hun visie op het thema arbeidsmigratie en dit leidde tot een mooi debat. Zo was ook de derde editie van Arbeidsmarktpoort een interessante bijeenkomst waar ondernemers, overheid en politiek samen in gesprek gingen over belangrijke onderwerpen rondom het arbeidsmarktdossier.

Groepsfoto Arbeidsmarktpoort
v.l.n.r. Hans Biesheuvel (gespreksleider), Titus Kramer, Tjebbe van Oostenbruggen, Gert-Jan Segers

Meer nieuwsberichten

Erik Ziengs
Reactie ONL Hoofdlijnenakkoord: ‘Eindelijk wordt het mkb weer serieus genomen’
Geplaatst op: 16-05-2024
Verantwoordingsontbijt, Verantwoordingsdag, Rijksuitgaven, Evenement,
ONL-voorman Erik Ziengs schoof aan bij Verantwoordingsontbijt 
Geplaatst op: 16-05-2024
Afbeelding Van Whatsapp Op 2024 05 14 Om 18.07.46 C92a4b86
Petitieaanbieding Aziatische horeca in de Tweede Kamer
Geplaatst op: 15-05-2024