Over ons

Dit is waar ONL voor Ondernemers voor staat

ONL voor Ondernemers is al tien jaar dé onafhankelijke ondernemersorganisatie van Nederland en heeft maar één missie: de stem van de ondernemer laten horen. ONL maakt zich hard voor de ondernemer door te lobbyen richting politiek Den Haag, problemen aan te kaarten in de media en oplossingen te bedenken voor onderwerpen die voor ondernemers van belang zijn. Voormalig Tweede Kamerlid en zelfstandig ondernemer Erik Ziengs is het gezicht van ONL sinds 1 december 2023.

Erik Ziengs
Erik Ziengs
ONL-voorzitter
Steven
Steven Stroet
Beleidsmedewerker
Lisanne
Lisanne Henneveld
Beleidsmedewerker
Hugo van Wijk
Hugo van Wijck
Beleidsmedewerker

Behaalde resultaten

ONL is continu in gesprek met ondernemers, politiek Den Haag en de media. Op deze manier komen de onderwerpen die belangrijk zijn voor onze achterban op plek waar de beslissingen worden gemaakt. Bekijk hier een greep uit onze resultaten.

Erik Ziengs Onl

Totstandkoming TEK-regeling

Na een lobby van ONL is de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) in 2022 in het leven geroepen door het kabinet: een compensatie van de energiekosten voor mkb-ondernemers.

Aanpassing openbaarheid Ubo-register

ONL verzette zich stevig tegen de openbare vindbaarheid van privégegevens van ondernemers in het Ubo-register. De Europese rechter zette hier in 2022 definitief een streep door.

Miljoenen meer coronasteun kermisbranche

De kermisbranche kreeg dankzij een lobby van ONL 10,4 miljoen euro extra coronasteun voor misgelopen inkomsten. De aangeboden steunpakketten boden te weinig soelaas.

Rapport Commissie Borstlap

ONL leverde een actieve bijdrage aan het arbeidsmarktrapport van de Commissie Borstlap en het Sociaal Akkoord dat meermaals werd afgesloten met vakbond AVV.

De Groningen Tapes

Na een podcastserie over de worstelingen van ondernemers in het aardbevingsgebied zegde staatssecretaris Hans Vijlbrief een ander model van schade-afhandeling toe.

ArbeidsmarktPoort

Twee keer per jaar organiseert ONL met Bovib en de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN) een debat over de arbeidsmarkt waar de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied voorbijkomen.

ONL in cijfers

Jaar actief
0 +
Onafhankelijk
0 %
Ondernemers
0

Sluit je aan bij ONL

Ondernemers hebben behoefte aan een betrouwbare overheid en toekomstbestendig beleid. ONL zet zich hier samen met partners voor in. Sluit je ook aan als branchevereniging of mkb-bedrijf.

Foto Voor Bij Onze Standpunten Home