Derde ArbeidsmarktPoort in teken van arbeidsmigratie

Voormalig ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers gestrikt

Voormalig ChristenUnie leider Gert-Jan Segers neemt het rapport ‘Grip op Arbeidsmigratie’ onder de loep tijdens de derde editie van ArbeidsmarktPoort op dinsdag 16 april in het Haagse Nieuwspoort. Arbeidsmigratie in relatie tot de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt; dat is het thema van dit tweejaarlijkse debat over de arbeidsmarkt. De bijeenkomst wordt georganiseerd door ONL, Bovib en de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN).

Hans Biesheuvel, die tien jaar voorman was van ONL voor Ondernemers, leidt de paneldiscussie over arbeidsmigratie waar Segers ook bij aanschuift. De oud-ChristenUnie-leider nam vorig jaar afscheid van de Haagse politiek en is nu actief als adviseur bij Otto Workforce, de grootste internationale arbeidsbemiddelaar in Europa. Tweede Kamerlid Tjebbe van Oostenbruggen (Nieuw Sociaal Contract) neemt ook deel aan de paneldiscussie. In de Tweede Kamer is Van Oostenbruggen verantwoordelijk voor het arbeidsmarktdossier. De derde gast die aansluit bij de discussie over arbeidsmigratie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Hoog op de agenda

Arbeidsmigratie is een van de belangrijkste arbeidsmarkthema’s van dit moment. Met de recent verschenen rapporten van de Adviesraad Migratie en de Staatscommissie Demografische Ontwikkelingen 2050 staat het onderwerp nog steeds hoog op de politiek-bestuurlijke agenda. Tijdens ArbeidsmarktPoort komen de plannen van de politiek om arbeidsmigratie in goede banen te leiden aan bod en de gevolgen hiervan voor de Nederlandse arbeidsmarkt en economie.

Aanmelden

De bijeenkomst in Nieuwspoort start om 15.30 uur en is gratis. Aanmelden is verplicht. Dit kan door een mail te sturen naar info@bovib.nl met uw naam, organisatie, telefoonnummer en e-mailadres. Daarnaast dient u zich ook te registreren voor toegang tot Nieuwspoort via deze link. Nieuwspoort is gevestigd aan de Bezuidenhoutseweg 76 in Den Haag.

Meer nieuwsberichten

Groepsfoto Arbeidsmarktpoort
Arbeidsmarkt kan niet zonder arbeidsmigranten
Geplaatst op: 17-04-2024
Whatsapp Image 2024 04 11 At 08.36.47 (1)
Tweede Kamerleden verontrust over situatie kleinbedrijf
Geplaatst op: 12-04-2024
Erik Ziengs Foto Femke Van Den Nouweland
ONL voor Ondernemers start onderzoek naar coronaschuldenproblematiek
Geplaatst op: 28-03-2024