ONL is gevestigd in het Ondernemershuis Nederland, op een steenworpafstand van het Binnenhof. Het Ondernemershuis is een ontmoetingsplek voor ondernemers, ambtenaren en politici. Premier Mark Rutte heeft het Ondernemershuis Nederland in april 2019 feestelijk geopend.

De vaste ‘bewoners’ van het Ondernemershuis zijn organisaties boordevol kennis, expertise en een grote achterban in het Nederlandse mkb. Naast ONL voor Ondernemers zijn hier de Nederlandse Organisatie van Accountant Adviseurs (Novaa), de Nederlandse Organisatie van Accountants en accountantskantoren (Novak), Sira Consulting en het Instituut voor het Midden en Kleinbedrijf (IMK) gehuisvest.

Toegangspoort voor ondernemers en politici
Het Ondernemershuis Nederland is veel meer dan een werkplek. Het is een toegangspoort met twee ‘voordeuren’. De politiek vindt hier de ondernemer en de ondernemer vindt de politiek. Het is bovendien een platform voor ondernemers waar lanceringen plaatsvinden, waar ondernemers vragen kunnen stellen en waar politici en ambtenaren hulp van ondernemers kunnen krijgen. Het is de enige plek in Nederland die deze twee werelden bij elkaar brengt.

Hartje Den Haag
Het Tournooiveld nummer drie is een rijksmonument in het historische hart van Den Haag. Het pand staat tussen de Hofvijver en de Koninklijke Schouwburg. Vanuit het raam kijk je zo langs de oude lindebomen op het Lange Voorhout naar het chique Hotel Des Indes, waar ooit The Rolling Stones en zelfs de Britse premier sir Winston Churchill verbleven.

Historie
In de middeleeuwen werden er op en rond het Tournooiveld schietwedstrijden gehouden tussen de twee Haagse schuttersgilden. Zo was de gilde van de handboogschutters van Sint-Sebastiaan gevestigd aan de Lange Vijverberg. Tevens lag er bij het Haagse Tournooiveld een executieplaats genaamd het Groene Zoodje. Verschillende lijf- en doodsstraffen werden hier publiekelijk uitgevoerd.

Rijksbeschermd stadsgezicht
Het pand stamt uit de 17e eeuw. De gevel is in de 19de eeuw gemoderniseerd. De combinatie van verschillende bouwstijlen en kunststromingen maken de gevel tot een eclectisch geheel. Prachtige zwaar geprofileerde houten vensterkozijnen, een stijlvol versierde gietijzeren neogotische balustrade en klassieke T-vensters geven het pand een statige uitstraling. Het is daarom onderdeel van het rijksbeschermd stadsgezicht Den Haag Centrum.

Centrale ligging
Oorspronkelijk fungeerde het pand als woonhuis. Tegenwoordig wappert de vlag van het Ondernemershuis Nederland aan de gevel. Door de centrale ligging is het goed bereikbaar voor politici en ambtenaren die tussen de debatten door gemakkelijk en snel binnen kunnen lopen. Voor ondernemers is de bereikbaarheid door de parkeergarage onder het Tournooiveld ook uitstekend.

Hans Biesheuvel en premier Mark Rutte openen het Ondernemershuis Nederland op 19 april 2019