ONL-voorman Erik Ziengs schoof aan bij Verantwoordingsontbijt 

Voorloper Verantwoordingsdag waar honderd mkb’ers jaarverslagen ministeries en Rijk onder loep nemen

Het kabinet presenteerde woensdag, op Verantwoordingsdag, het financieel jaarverslag van het Rijk en de jaarverslagen van alle ministeries. Voorafgaand was er een ontbijt waar ONL-voorzitter Erik Ziengs aanschoof. Op maandag 27 mei gaan namelijk 100 mkb-ondernemers de jaarverslagen kritisch onder de loep nemen in de Tweede Kamer. ‘Omgaan met plotselinge schaarste en onzekerheden’ is het thema van deze zogeheten V-100.

Ieder jaar worden honderd mensen uit bepaalde beroepsgroepen gevraagd om de jaarverslagen van alle ministeries kritisch onder de loep te nemen en hier vragen over te stellen. Vorig jaar werden honderd journalisten uitgenodigd voor V-100 en dit keer is het mkb aan de beurt. De V staat voor ‘Verantwoording’ en het getal 100 staat voor de honderd burgers die worden uitgenodigd door de Kamer. ONL heeft namens het Rijk geïnteresseerde mkb’ers uitgenodigd om deel te nemen aan de V-100. Voorafgaand aan de V-100 vindt altijd Verantwoordingsdag plaats en een ontbijt. Zakenvrouw van het jaar 2022 en ceo van Container Service Groenenboom, Kristel Groenenboom, gaf een presentatie die aansloot bij het thema ‘omgaan met schaarste en onzekerheden.’

Ondernemers gaan op 27 mei het gesprek aan met Tweede Kamerleden en praten op deze manier mee over belangrijke onderwerpen die het mkb raken. Een greep uit de onderwerpen die worden besproken: energielasten voor het mkb, krapte op de arbeidsmarkt, coronabelastingschulden en cyberweerbaarheid.

Meer nieuwsberichten

Erik Ziengs
Reactie ONL Hoofdlijnenakkoord: ‘Eindelijk wordt het mkb weer serieus genomen’
Geplaatst op: 16-05-2024
Verantwoordingsontbijt, Verantwoordingsdag, Rijksuitgaven, Evenement,
ONL-voorman Erik Ziengs schoof aan bij Verantwoordingsontbijt 
Geplaatst op: 16-05-2024
Afbeelding Van Whatsapp Op 2024 05 14 Om 18.07.46 C92a4b86
Petitieaanbieding Aziatische horeca in de Tweede Kamer
Geplaatst op: 15-05-2024