Petitieaanbieding Aziatische horeca in de Tweede Kamer

De Vereniging Chinese – Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO) en andere belanghebbenden reikten dinsdag in de Tweede Kamer een petitie uit aan de vaste kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer. De petitie is al zo’n zesduizend keer ondertekend. ONL heeft de VCHO in dit traject geadviseerd en begeleid.

Aziatische restauranthouders maken zich grote zorgen over het schrappen van het versoepeld beleid om specialistische koks uit Azië in Nederland te laten werken. Dit zorgt ervoor dat restaurants eerst in Nederland moeten zoeken naar geschikte koks, terwijl hier al een groot tekort is aan koks. Aziatische horeca vrezen nog grotere personeelsproblemen als dit beleid per 1 juli in gaat. Eerdere gesprekken met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het UWV hebben niks opgeleverd, terwijl de branches al meerdere voorstellen en initiatieven hebben aangedragen. Daarom is de maat nu vol voor de VCHO, die hierin samen optrekt met de TRA en de SACA. Zij hebben een petitie uitgezet onder hun achterban en de klanten van de Aziatische restaurants. Deze petitie, samen met een mooi kookboek over de Chinees-Indische keuken, werd aan de Kamerleden aangeboden.

Als partner van ONL kon de VCHO rekenen op passend advies en begeleiding binnen dit traject, in aanloop naar het commissiedebat Arbeidsmigratie van 16 mei 2024.

Meer nieuwsberichten

Erik Ziengs
Reactie ONL Hoofdlijnenakkoord: ‘Eindelijk wordt het mkb weer serieus genomen’
Geplaatst op: 16-05-2024
Verantwoordingsontbijt, Verantwoordingsdag, Rijksuitgaven, Evenement,
ONL-voorman Erik Ziengs schoof aan bij Verantwoordingsontbijt 
Geplaatst op: 16-05-2024
Afbeelding Van Whatsapp Op 2024 05 14 Om 18.07.46 C92a4b86
Petitieaanbieding Aziatische horeca in de Tweede Kamer
Geplaatst op: 15-05-2024