Primeur: stembureau in Ondernemershuis Den Haag

Den Haag is een stembureau rijker tijdens de Tweede Kamerverkiezingen die op woensdag 22 november plaatsvinden. ONL voor Ondernemers, de belangenbehartiger voor het mkb in Nederland, stelt het Ondernemershuis aan het Tournooiveld 4 in Den Haag voor het eerst beschikbaar als stembureau.

“Wij willen ondernemers stimuleren om hun stem uit te brengen. Juist nu is het belangrijker dan ooit”, zegt ONL-voorman Hans Biesheuvel.

Het Ondernemershuis aan het Tournooiveld is niet alleen centraal gelegen, maar ligt ook pal naast het Binnenhof dat de komende jaren wordt gerenoveerd. “De plek waar de belangrijke beslissingen worden genomen die iedereen in Nederland aangaan”, zegt Biesheuvel. ONL wil zoveel mogelijk ondernemers stimuleren om van hun stemrecht gebruik maken door het Ondernemershuis in te richten als stembureau. “Deze locatie is een laagdrempelige plek waar het mkb regelmatig over de vloer komt”, legt de ONL-voorman uit. “Nu kunnen zij direct het rode potlood oppakken en met hun stem zorgen dat het geluid van ondernemers wordt opgepakt door de nieuwe Tweede Kamer en het kabinet. Bovendien vind ik het belangrijk om als ONL ons steentje bij te dragen aan een goed verloop van de verkiezingen.” Vaak zijn ondernemers te druk met het reilen en zeilen van het eigen bedrijf. “Stemmen schiet er soms bij in. Vaak geven ondernemers de zaak voorrang. Met dit stembureau hopen wij juist deze groep een duwtje te geven richting stembus”, aldus Biesheuvel.

Vanaf 07.30 tot 21.00 uur kan er gestemd worden in het Ondernemershuis.

Meer nieuwsberichten

Foto tekenmoment ONL en NVP
Nederlandse Vakbond Pluimveehouders in zee met ONL
Geplaatst op: 12-07-2024
Nieuw Bestuur Onl
Nieuwe gezichten in het bestuur van ONL voor Ondernemers 
Geplaatst op: 12-07-2024
Erik Ziengs Foto Femke Van Den Nouweland
Steeds meer gemeenten kiezen voor uitstel zero-emissiezones
Geplaatst op: 04-07-2024